Privacyverklaring Eveline Andringa, Mug&Zift tekstcorrectie en taaladvies

Privacy

Mug&Zift neemt de privacy van bezoekers zeer serieus. Gegevens die je via deze website aan Mug&Zift toevertrouwt worden alleen gebruikt om contact op te nemen of je vragen te beantwoorden. Mug&Zift gaat zorgvuldig om met de informatie die je verstrekt. Alle gegevens die de website verzamelt worden vertrouwelijk bewaard. Ze worden niet uitgeleend, verhuurd of verkocht of op een andere manier openbaar gemaakt.

Natuurlijk vind je het belangrijk dat je weet wat er met je gegevens gebeurt. Daarom ben ik er open over welke gegevens ik van jou ontvang en wat ik met jouw gegevens doe.

Wanneer je mijn website bezoekt, mij mailt of op een andere manier contact met me opneemt, dan ontvang ik persoonsgegevens van je, zoals je naam, telefoonnummer en e-mailadres. Deze gegevens verwerk en bewaar ik. Daarom kun je in deze verklaring lezen waarom dat gebeurt, wat ik met je gegevens doe en hoe jij ze kunt laten aanpassen of verwijderen.

Ik ga ervan uit dat deze verklaring helder voor je is!

Welke persoonsgegevens verwerk ik?

Mug&Zift verwerkt je persoonsgegevens zodra je contact met mij opneemt, bijvoorbeeld wanneer je mij belt of een e-mail stuurt.

Dat betekent dat ik een of meer van de volgende persoonsgegevens van je verwerk:

  • Voor- en achternaam,
  • Adresgegevens,
  • Telefoonnummer,
  • E-mailadres,
  • Overige persoonsgegevens die je mij geeft,
  • Bankrekeningnummer, wanneer jij dat vermeldt

Als je mijn website bezoekt, verzamel ik ook informatie van je die niet persoonlijk is, zoals:

  • De naam van de browser die je gebruikt,
  • Het besturingssysteem dat je gebruikt,
  • De serviceprovider waarmee jij internettoegang hebt.

Waarom verwerk ik de persoonsgegevens?

De belangrijkste reden waarvoor ik je persoonsgegevens nodig heb is dat ik ze gebruik om contact met je te kunnen onderhouden, bijvoorbeeld om te kunnen bellen, mailen of post te sturen. De anonieme gegevens die mijn website verzamelt kan ik gebruiken om bezoekersgedrag te analyseren om mijn website verder te verbeteren.

Wat doe ik niet met je gegevens?

  • Ik verkoop je gegevens niet en geef ze niet door aan anderen.
  • Is het, bijvoorbeeld vanwege een opdracht die ik voor jou uitvoer, nodig om je gegevens aan iemand anders door te geven, dan stel ik jou daar eerst van op de hoogte.
  • Ook gebruik ik je gegevens niet om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen of om besluiten te nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen. Dat wil zeggen dat ik geen gebruik maak van computerprogramma’s of –systemen waar geen mens meer aan te pas komt.

Op zich ben ik de enige die toegang heeft tot jouw gegevens die je met mij gedeeld hebt. Toch zijn er ook anderen die toegang hebben tot je gegevens of een deel daarvan. Dit is alleen zo als de wet daartoe verplicht of als dat nodig is voor mij om mijn bedrijf goed te laten functioneren.

Met welke anderen (derden) deel ik je persoonsgegevens?

Op zich ben ik de enige die toegang heeft tot jouw gegevens die je met mij gedeeld hebt. Toch zijn er ook anderen die toegang hebben tot je gegevens of een deel daarvan. Dit is alleen zo als de wet daartoe verplicht of als dat nodig is voor mij om mijn bedrijf goed te laten functioneren. Die derden zijn:

  • Google Analytics, voor de analyse van gegevens van de bezoekers van mijn website.

Cookies

De website van Mug&Zift maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Mug&Zift gebruikt uitsluitend cookies om het verkeer op de website te meten en met die gegevens de website te verbeteren. De verzamelde gegevens zijn anoniem. Cookies van derden vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Mug&Zift.

Bij je eerste bezoek aan de website krijg je de vraag om cookies te accepteren. Dat is niet verplicht. Je kunt je bovendien afmelden voor cookies. Dit doe je door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting hierover op de site van veilig internetten.

Op deze website worden cookies geplaatst door Google Analytics. Met die gegevens kan ik het bezoek- en klikgedrag op de website analyseren. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Hier vind je meer informatie over het privacybeleid van Google Analytics. Dit verzamelen van gegevens gebeurt op een privacy-vriendelijke manier; het unieke klantgedeelte van het IP-adres heb ik geanonimiseerd, ‘gegevens delen’ is uitgezet, en er ik maak geen gebruik van een combinatie van andere Google-diensten met Google Analytics. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier heb ik geen invloed op.

Hoe lang bewaar ik je persoonsgegevens?

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te bereiken waarvoor ik je gegevens verzamel. Oftewel:

  • Ben je klant of klant geweest? Dan bewaar ik je persoonsgegevens tot twee jaar na het laatste, noodzakelijke, zakelijke contact.
  • Hebben we om een andere reden zakelijk contact? Dan verwijder ik je persoonsgegevens uiterlijk twee jaar na het laatste contact.

Er is een uitzondering: als ondernemer ben ik wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren in verband met eisen van de Belastingdienst.

Hoe beveilig ik persoonsgegevens?

Mug&Zift neemt de bescherming van je gegevens serieus en heeft passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je het idee hebt dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op advies@mugenzift.nl.

Wil je je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen? Natuurlijk kun je je persoonsgegevens laten corrigeren, of laten verwijderen als ik niet verplicht ben ze te bewaren. Neem contact met me op als je andere gegevens wilt aanpassen. Ik reageer uiterlijk binnen vier weken op je verzoek. Waarschijnlijk sneller, maar ja, ik ben ook wel eens op vakantie of om andere redenen niet goed bereikbaar.

Heb je een klacht, dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Red leaf